Når eleverne starter i 7. klasse på Afd. Nørre Allé, skal de have besluttet, hvilken linje de vil gå på.

Herunder kan du læse lidt om, hvad de forskellige linjer tilbyder.

Hvis du elsker at være kreativ, så er denne linje noget for dig.

Design er mange ting og det imødekommer begge køn. I løbet af de 3 år, arbejder vi blandt andet med dette:
Moderne kunst (fx street-art), Arkitektur, Video-performance, Tegning, Foto, Spil, Mode, IT og Installationskunst (Det samfundskritiske)

Vi arbejder med design på mange kreative måder og udtryk. Vi designer billeder, hjemmesider, spil, huse, videoer, tøj og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Vi har ture ud af huset og får besøg af fagfolk, der kan være med til at inspirere.

Noget af det vigtigste i designfaget er den æstetiske læringsproces. Herunder at kunne brainstorme (Kreativitet), sammensætte ideer til egentlige produkter (Innovation) og gøre sit produkt attraktivt og brugbart for andre (Entreprenørskab).

Selve eksamen i 9. klasse er en udstilling med alle produkterne fra 7-9. klasse, samt et afsluttende produkt. Her skal I kunne formidle Jeres viden om produkter, materialer og processer.

Viden I Praksis (VIP)

Denne linje er for dig, som ønsker at arbejde undersøgende og eksperimenterende med viden i praksis.

Du vil arbejde med idéskabelse og følge din ide gennem processen til det færdige produkt.

Du kommer til at arbejde tværfagligt med blandt andet:

• Landmåling i praksis, herunder fremstilling af forskellige måleinstrumenter

• Innovation i laboratoriet

• Praktiske sprogfærdigheder i samarbejde med bl.a. Goethe Instituttet

• Værkstedarbejde

• Faglokaler som sløjd, fysik/kemi og hjemkundskab vil i højere grad indgå i den daglige undervisning.

• Gruppearbejde, projektarbejde og cooperative learning vil være nogle af arbejdsmetoderne

VIP forløbet afsluttes med et praktisk projekt.

eSport!

Vi tager eSport seriøst, derfor tager vi også eleverne hele vejen rundt om e-Sports-verdenen. Både hvad der gælder de tekniske og taktiske aspekter af e-Sport, men også læren om samarbejde, kommunikation og sundhed! Det er meget vigtigt for esports-udøvere at de er i god fysisk form, så de kan holde koncentrationen i mange timer ad gangen og have skarpe reflekser.

E-sports linjen er for dig der vil lære om e-sporten på både et taktisk og teknisk niveau. På linjen bliver der gået i dybden med spillene League of Legends og CS:GO. Disse to titler er de største inden for e-Sport med flere millioner brugere hver eneste time. Andre titler kommer også i spil undervejs.

Derudover vil vi deltage i store LAN’s som NPF og skoleturneringen i begge spil.

(Krav til linjen: en computer)

Global

Indholdet på linjen har sit omdrejningspunkt omkring det at være borger i et globalt                                                                 samfund med mange forskellige kulturer og muligheder.                                                                                                         Tolerance og forståelse for andre er centrale emner for linjen.

Gennem den daglige undervisning på engelsk og dansk er det målet

• at kvalificere dig til at kommunikere på tværs af landegrænser

• at kunne begå dig i en global verden

Nogle af de arbejdsområder, der vil blive arbejdet med på linjen, er

• aktuelle og internationale begivenheder

• online kommunikation med andre lande

• livsvilkår og kulturværdier i andre lande

Undervisningen vil løbende blive evalueret via projektarbejde og lede hen mod en mundtlig afgangsprøve.

Idrætslinjen

På denne linje kommer du til at opleve en bred vifte af idrætsaktiviteter fx. boksetræning, forskellige turneringsformer inden for boldspil, deltagelse i sportskonkurrencer på og uden for skolen.

I løbet af de tre år, du går på linjen, kommer du blandt andet til at stifte bekendtskab med en junioridrætslederuddannelse, idrætsmærker, kurser i kost og ernæring, planlægning og gennemførelse af idrætsaktiviteter for andre, og desuden vil der løbende være evaluering af den fysiske udvikling.

Du vil opleve idræt på mange måder, afprøve dig selv igennem idrætten, rykke grænser gennem idrætten og samarbejde med andre skoler/uddannelser og foreninger.

Linjen har ekstra idrætstimer, så du skal være idrætsinteresseret, klar på at dyrke masser af motion ude/inde og i alt slags vejr og være klædt om og bade efter endt idræt.

Dine resultater vil løbende blive samlet i en portfolio, som vil blive bedømt.

Ullerup Bæk Skolen er Idrætsskole i Fredericia Kommune i samarbejde med Team Danmark. For eleverne på Afd. Nørre Allé betyder det blandt andet, at alle kommunens idrætstalenter er samlet i de såkaldte T-klasser på 7., 8. og 9. årgang. Ud over talentklasserne er der naturligvis også masser af idræt på vores idrætslinje.