Fredericia Kommune opretter klasser for talenter i idræt på Ullerup Bæk Skolen. Talenterne får fri til elitetræningen to gange om ugen, tirsdag og torsdag morgen kl. 7.45 - 9.30. Træningen foregår i eliteklubberne.
Ved at placere elitetræningen i klubberne, bliver det eliteklubberne, der er ansvarlige for at opbygge og udvikle eliteidrætsmiljøerne i samarbejde med kommunens eliteidrætsorganisation Fredericia Eliteidræt.

Med henblik på at understøtte udviklingen af attraktive idrætsmiljøer samles klubberne om træningerne i de enkelte idrætsgrene i og ved Fredericia Idrætscenter. Det er eliteklubberne, der udvælger talenterne til at indgå i morgentræningen. Udvælgelsen foregår efter en procedure, der tager højde for retningslinjer og kriterier for optagelse i "din idræt".

Samtidig med at talenterne får fri til elitetræning i eliteklubberne, tilbydes øvrige elever i 7-9. klasse et tilsvarende antal timer i idræt på skolens idrætslinje.

HVORDAN KOMMER JEG MED?

Eliteidrætsordningen – talentklasser i idræt i folkeskolen

Et tæt samarbejde mellem Fredericia Eliteidræt, eliteidrætsklubberne og idrætsskolen Ullerup Bæk giver dig muligheder for at kombinere talenttræning med skolegang.

Ullerup Bæk Skolen har talentklasser i sport i samarbejde med Team Danmark og Fredericia Eliteidræt, hvor du som idrætstalent har mulighed for at kombinere eliteidræt/talenttræning med almindelig skolegang. Elever i talentklasserne får fri til at kunne deltage i morgentræning tirsdag og torsdag fra kl. 7.45 – 9.30.

Retningslinjer for optagelse i din idræt - morgentræning

Det formelle i forhold til ansøgningsfrister skal naturligvis overholdes (læs mere om dette på www.fredericiaeliteidraet.dk ). Der optages kun udøvere, som i folkeskoleregi ønsker et skoleskifte til Ullerup Bæk Skolen. Den enkeltes niveau bestemmes af talentpotentiale samt viljen, evnen og muligheden for at udvikle talentet.

Udvælgelsen tager udgangspunkt i følgende mål for morgentræningen i din idræt

• Vi vil være med til at forme og skabe talenter (kvalificere/modne).
• Vi vil videreudvikle talenterne (gøre de bedste bedre) ved at supplere klubbernes arbejde.
• Vi vil skabe et eliteidrætsmiljø for unge på tværs af klubberne.